jarmos.se

Aktuellt

2010-04-30
Ett litet bensindrivet elverk
Jag fick en förfrågan om att ordna en ljudanläggning till studenten i början av juni. Ljudanläggningen skulle stå på en lastbilsflak där det inte finns några 240V eluttag. I stället för att hyra ett elverk för just denna tillställning köpte jag en till företaget. Elverket levererar 2,2 kW, vilket räcker till att driva en sånganläggning och även gitarr- och basförstärkare, i fall ert bandskulle vilja ha en spelning i skogen där det inte finns någon ström... Eller bara vill hyra elverket för strömförsörjning på sommarstugan, vad vet jag.

Här följer lite fakta om elverket:
Effekt: Kontinuerlig uteffekt 2200 W
Kraftförsörjning: 230V~50Hz
Vikt: 40 kg
Längd: 40 cm
Bredd: 58,5 cm
Höjd: 42 cm
Ljudvolym: 68 dB
Tankvolym: 15 liter


2009-11-20
Hela riggen uthyrd till en fest på Mellösagården
Det stora PA:t med monitorer har blivit uthyrt under perioden 20091129—20091206. Det ska bli en privat fest på Mellösagården den 5 december och Hälleforsnäsbandet Dew spelar på kalaset. Bandet hyr anläggningen en lite längre tid för att kunna repa med riggen helgen före festen. Det är ganska lungt med uthyrningar just nu så det får de på köpet, jag känner killarna som spelar och vet att grejerna kommer tillbaka i bra skick.


2009-10-07
Maskinring Sörmland firar sina nya lokaler i Flen
Jag har kört delar av min stora ljudanläggning till Maskinring Sörmlands nya lokaler på Brogetorps Företagsby i Flen. Företaget ska hålla en extra stämma i de nyrenoverade och fina lokalerna den 8 oktober. På plats kommer att finnas cirka 200 personer och talet ska höras väl i hela lokalen, tacka vare mina PA-toppar och ett 1500-watts slutsteg, det vil säga halva riggen.


2009-08-29
Hälleforsnäs Bruk firade 350 år
Det var ett tag sedan jag skrev någonting här. Jag kom precis hem firandet av 350-åriga Hälleforsnäs Bruk, där man använde min lilla ljudanläggning för tal. Under året som gått har jag hyrt ljudanläggningar till olika tillställningar, från politiska möten till rockkonsert och hundutställning. Hör av er om ni behöver hyra en ljudanläggning. Jag kanske kan sätta ihop ett paket som passar perfekt för er!


2008-08-09
Inspelningsstudion invigd
Min inspelningsstudio har varit i malpåse i cirka ett års tid. Vi har renoverat i huset och studion fick flyttas en våning ner. Jag har haft fullt upp med att renovera hus och allehanda andra saker och studiorummet har används mer eller mindre som ett förrådsrum.

Fram till igår. Ett ungt Flensband kallad Marie Antoinette kontakta mig för ett par dagar sedan och undrade om de kunde spela in i min studio. Bandet hade fått en möljighet att vara med på en samlingsplatta som ges ut av amerikanska skivbolaget 272 Records, med bland andra Supersonic i sitt stall. Killarna behövde en högklassig inspelning nu. På en gång.

Det är klart man ställer upp när grabbarna behöver hjälp. Det var bara att röja plats för bandet, hänga upp ljuddämpningsplattor på väggarna och se över den tekniska utrustningen. När bandet kom till studion på torsdagmorgonen så var studion färdig för att använda.

Inspelningen gick bra, killarna kunde sin sak och alla nya mikrofonerna och andra tekniska prylarna kom väl till användning. Mixningen gjordes på fredagen och bandet var mycket nöjd med resultatet. Låten ”Take You Home”can lyssnas på samlingsplattan Riot of Sunset 13 som ska komma ut redan i slutet av månaden.

Mer om bandet Marie Antoinette: myspace.com/antoinette111


2008-07-19
Stockholm Jazzfestival på Skeppsholmen
Vi har precis kommit hem efter att ha skött ljudet på Stockholms Jazzfestival under två kvällar på Bloms café vid Moderna museet. Först ut var jazzorkestern Calis Quartet torsdagen den 17 juli, på fredagen den 18 juli var det rock & bluesbandet Stevie Klassons Fat Change som entrade scenen med diverse gästmusiker. Jag tog ett par bilder, klicka på respektive foto för större format.

Calis Quartet
Jazzgruppen Calis Quartet på Moderna museet vid Stockholms Jazzfestival, torsdagen den 17 juli 2008. Hela riggen (inklusive basbottnarna) och monitorer. Jag agerade som ljudtekniker.

Calis Quartet
För ett tag trodde vi att regnet skulle förstöra tillställningen. Det öste ner när vi kom till Stockholm på eftermiddagen. Men det visade sig att bli en mycket trevlig musikafton med en hel del sol.

Stevie Klassons Fat Change
På fredagkvällen kom många fler för att lyssna på musikutbudet när rockgruppen Stevie Klassons Fat Change uppträdde. Många gästartister kom och gick och jag hade fullt upp med att sköta ljudet bakom mixerbordet. Efteråt märkte jag att jag inte hade tagit en enda bild på bandet. Ni får nöja er med en publikbild.2007-11-03
Ett annat 40-årskalas i Flen

Det har varit lite lugnt med uthyrning av ljudanläggningen på sistone. Det gör ingenting, att hyra ut ljud är inte min huvudsyssla. I varje fall är delar av anläggningen bokad för ett födelsedagskalas i Flen lördagen den 1 december.


2007-09-20
40-årskalas i Köping

Den stora riggen är bokad lördagen den 29 september för en födelsedagsfest i Köping. Ett par band spelar på festen och då vill man hyra hela riggen, inklusive fyra monitorer.


2007-09-16
Sånganläggningen på ett torgmöte

Den lilla sånganläggningen var uthyrd på Fristadstorget i Eskilstuna för ett politiskt möte i går.


2007-08-07
Bättre ljusrigg

Kompisen ville sälja en del av sina discolampor med tillhörande stativ. Jag köpte alltihopa och kan nu erbjuda bättre ljus till era fester. Jag återkommer med närmare information när jag hinner uppdatera utrustningssidan.


2007-07-06
Öknafestivalen hyr ljud av mig

Nej, mitt PA kommer inte att stå på Öknafestivalen. I princip skulle det kunnat räcka till inne i danslogen men den är ju uthyrd i Stockholm (de nedan). I stället blev det kompisen Timo Raitas Eskilstuna Audio som kommer med sina ljudanläggningar, både inne i danslogen och ute i cirkustältet. Vad jag ställer upp med är backlinen på livescenen, det vill säga basförstärkare och högtalare, trumset och gitarrhögtalare.

Klicka här för mer info om Öknafestivalen.


2007-06-25
Ett bröllop i Sparreholm

Lördagen den 4 augusti 2007 kommer hälften av den stora anläggningen att vara uthyrd på ett bröllop. Brudgummen berättar att det kommer att bli ca 70 personer på en dansloge, de hade tänkt att använda en dator för att spela mp3-låtar för gästerna. För detta passar anläggningen utmärkt.

Även här valde vi att lämna de tunga baslådorna hemma. Topparna räcker gått och väl för att återge även bastonerna.


2007-06-15
Stora ljudriggen uthyrd i fem veckor

Eller rättare sagt halva riggen (bara topparna) är uthyrd mellan 20 juni och 25 juli. Moderna museet i Stockholm har olika musikevenemang på restaurangens uteservering vid fem onsdagar i rad. För att slippa köra PA:t fram och tillbaka kom vi överens om att ljudanläggningen får stå på museet även mellan evenemangen. Därmed har jag endast en liten sånganläggning att hyra ut under tiden.

Med premiär onsdagen den 20 juni och fem följande onsdagar, bjuds det på underhållningi trädgården mellan 18 och 24 i Bloms Bar (Rosébar och sommarmat). Då kan ni titta in på Moderna museets restaurang om ni vill se och höra anläggningen.

Programmet:
20 juni: Heads Up
27 juni: Elstudion Factory
4 juli: Billy Rubin
11 juli: Kristian & Christian DJ Adam Craft
18 juli: Krissy Asplund & Kings of the Universe
25 juli: Cornelia Dahlgren The Bloody Romance

Klicka här för mer info om Moderna museets restaurang.


2007-05-30
Nytt domännamn, ny hemsida

Delar av denna sida har varit uppe länge, men vid en annan annan adress. Detta domännamn, som jag planerar att bygga upp till en lite större webbsida så småningom, är helt nytt.
För att skicka e-post till mig, var god använd mejladressen här nedan (efter telefonnumrena).

Jarmo Haapamäki
Tel. 0157 - 401 24, 0709 - 49 05 29send mail


Tillbaka · Start · Aktuellt
Sidan uppdaterad senast: 2010-04-27
Google


Hälleforsnäs Webdesign